-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dżem dobry!
Dziś odcinek będzie o armacie. Armata jaka jest każdy widzi - czasem strzela pociskami 37mm. Postanowiłem wydłużyć kolbę oraz osłonę. Sama osłonę wytłoczyłem, bo nie potrafiłem uzyskać zadowalającego efektu w papierze (macie jakieś patenty?). Wiem, że przetłoczenia powinny być bardziej subtelne, ale wyszło mi jak wyszło.
Następnie na tapetę poszedł mechanizm spustowy. Jak zobaczyłem wydruk, to chciało mi się płakać :( ale otarłem łzy i zacząłem dzuibać.
Zastanawiam się nad pomalowaniem armaty. Jaką kolorystykę przyjąć? Wiadomo, zamek na kolor gunmetal/steel itp. ale reszta? Łoże, osłona i elementy mechanizmu spustowego? Chętnie przyjmę wszelkie sugestie.
Pozdrawiam!
PS. Cos poszło nie tak przy dodawaniu tego posta i niestety nie opublikowałem go we wtorek co miało miejsce na czarnym forum. Nadrabiam zaległości i przepraszam za dwa posty jeden po drugim.
--